30.9.14

FABRIANO 4: LA FONT DEL CENTENARIEn un dels meus recorreguts per la ciutat, anava per la Rambla Nova de Tarragona (La Rambla Nova es començà a construir el 18 d'agost de 1854, any de l'enderrocament de la muralla de Sant Joan).
Em vaig haver de parar just davant la Font del Centenari donat que hi ha un semàfor. Aquells instants d’espera varen servir per mirar i admirar l’ esmentada Font.
Vaig considerar que bé es mereixia fer-li un apunt, si no a totes les figures, al menys a una d’elles i mireu em va seduir més l’elefant que cap de les altres.
Aquí teniu l’apunt i una breu nota explicativa d’aquest monument de la nostra ciutat de Tarragona.

L’any 1954, feia cent anys de la Rambla Nova de Tarragona. L’Ajuntament va encarregar a l’escultor Josep Viladomat una font representant les races dels quatre punts cardinals. Hi ha quatre figures humanes amb quatre animals: Un subsaharià amb d’hipopòtam representant el sud. Una altra de les figures és un home amb un turbant al cap acompanyat de l’elefant que representa l’orient. Un cocodril amb el seu acompanyant simbolitzen l’occident i l’ós amb l’altra figura que simbolitza el nord.
En uno de mis recorridos por la ciudad, iba por la Rambla Nova de Tarragona (La Rambla Nova se empezó a construir el 18 de agosto de 1854, año del derribo de la muralla de San Juan).
Me tuve que parar justo delante de la Fuente del Centenario puesto que hay un semáforo. Aquellos instantes de espera sirvieron para mirar y admirar la citada Fuente.
Consideré que bien se merecía hacerle un apunte, si no a todas las figuras, al menos a una de ellas y me sedujo más el elefante que ninguna de las otras.
Aquí teneis el apunte y una nota explicativa de este monumento de nuestra ciudad de Tarragona
En el año 1954, hacía cien años de la Rambla Nova de Tarragona. El Ayuntamiento encargó al escultor JosepViladomat una fuente que representa las razas de los cuatro puntos cardinales. Hay cuatro figuras humanas con cuatro animales: Un subsahariano con hipopótamo representando el sur. Otra de las figuras es un hombre con un turbante en la cabeza acompañado del elefante que representa el oriente. Un cocodrilo con su acompañante simbolizan el occidente y el oso con la otra figura que simboliza el norte.


No hay comentarios: